Novosti

Gin & tonic na kaštelirski način u konobi Bokoon

Count’s drinks i Istarska kapljica iz Kaštelira predstavili prvi istarski Gin&Tonic mix!

Gin&tonic napravljen isključivo od istarskih sastojaka predstavljen je u subotu 13. studenog u Konobi Bokoon, smještenoj u Istra Premium Camping Resortu u Funtani kod Poreča

Sjani ambijent konobe Bokoon Istra Premium Camping Resorta u Funtani, obilje dobrih vibracija uz vrhunska pića i hranu te dvadesetak oduševljenih novinara i blogera, bio bi sažetak subotnje večeri 13. studenog kada je u konobi Bokoon javnosti predstavljen prvi istarski Gin&Tonic mix, ali i druge zanimljive koktel kombinacije čiji sastojci dolaze iz kaštelirskih craft manufaktura, Istarske kapljica i Count’s drinksa u organizaciji agencije Premium Image.

Event je svesrdno potpomogla tvrtka Valamar, koja je na raspolaganje stavila svoju konobu Bokoon te gostima omogućila uživanje u autohtonim istarskim delicijama, uz prezentaciju novih proizvoda, ali boravak u Istra Premium Camping Resortu.

Glavna zvijezda večeri bio je G&T mix kojeg čine Dry gin Flying Goat, čiji je tvorac Istarska kapljica te Count’s drinks craft tonic, jedini takav u Istri, ali i cijeloj regiji. Ovaj jedinstveni mix eksplozija je oduševljavajućih okusa, nastao u kaštelirskoj suradnji koja spaja okuse i ljude, i doista je nešto posebno. A veliku zaslugu u cijeloj priči imala je i konoba Bokoon koja je poznata po tome što poslužuje jela od isključivo domaćih namirnica najbolje kvalitete.

No krenimo redom, od pića dobrodošlice – koktela Gin-Gineta, posluženom uz finger food. Riječ je o piću u kojem su se sljubili gin Flying goat i tradicionalno piće Gineta iz istarske povijesti, koje se priprema od divljih borovica (u ovom slučaju od onih iz netaknute prirode, s obronaka Ćićarije). Divna, osvježavajuća varijanta koja jednostavno mami na daljnje isprobavanje aroma i okusa.

Pa je na red došla istarska varijanta čuvenog London Mule koktela. Kaštelirski London Mule spravlja se tako da se stavi bićerin gina Flying Goat i decilitar ginger beera za one koji vole pikantniji okus, odnosno, ginger alea za one sklonije blažim aromama. U piće još idu sirup ili sok limete, kriška limete i đumbira za dekoraciju te led. Naravno, konoba Bokoon je uz svaki koktel posluživala i novo gastro iznenađenje, pa su nakon London Mulea gosti guštali u pravoj, domaćoj istarskoj maneštri.

Uz glavno jelo, janjetinu spravljenu na dva načina i crnu slavonsku svinju, gosti su probali ono što su nestrpljivo iščekivali – prvi istarski G&T mix. Kaštelirski gin tonic u ovakvoj kombinaciji možete kušati jedino u Istri, a njegovi su sastojci bićerin (0,03 litre) gina Flying Goat, decilitar Count’s Drinks tonika, količina leda po želji, i sezonska aromatična dekoracija. S obzirom da je prezentacija upriličena u jesenskim danima, ovoga puta su se koristili grejp, ružmarin i nar. Malo je reći da je G&T mix izazvao apsolutno oduševljenje, a mnogi su komentirali da bolji doista nikada nisu probali.

Ovakvu sjajnu večer trebalo je, naravno, i zasladiti na kraju, a kako bi i desert bio u skladu sa slasnim domaćim jelima iz prethodnih slijedova, poslužena je krostata sa sirom i kruškom, krostata sa suhim smokvama te čuvene istarske kroštule. A koktel iznenađenja uz desert bio je Teranino-Gineta. Da bi ga se spravilo potrebna je cijela bočica Ginete (2 dcl), pola decilitra teranina, odnosno, likera od terana Mediteran Istarske kapljice, led te dekoracije od bobica grožđa na štapiću.

Na kraju subotnjeg druženja, svi su gosti dobili na poklon vrećice s bočicom Flying goata i Count’s drinks tonika, kako bi i u kućnoj atmosferi kasnije mogli ponovno guštati u ovoj beskompromisnoj i posebnoj kombinaciji.

Autor fotografija: Manuel Paljuh

%d blogeri kao ovaj: