Novosti

Djeca i roditelji odlično su se zabavili na novigradskoj dječjoj WONDER biciklijadi

Bicikliranje je omiljeni oblik rekreacije za sve generacije, pa ne čudi da je potpuno oduševljenje izazvala dječja WONDER biciklijada, koja se ove nedjelje 24. listopada održala u Novigradu. Po toplom i sunčanom jesenskom vremenu na bicikle je sjelo čak 60 sudionika, djece i roditelja.

Dječja WONDER biciklijada promotivni je događaj organiziran od strane Grada Novigrada- Cittanova, u sklopu projekta “WONDER – Child Friendly Destination” koji se sufinancira putem programa transnacionalne suradnje Interreg Adrion uz podršku Biciklističkog kluba Novigrad Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova. Premium Image agencija odabrana je kao suradnik na promotivnim aktivnostima u sklopu projekta.

Djeca i roditelji okupili su se u 11 sati na igralištu Karpinjan, odlično raspoloženi, i krenulo je veselo nedjeljno druženje na dva kotača. Najprije su sva djeca u pratnji svojih roditelja vozila fantastičnom stazom duljine osam kilometara, na relaciji od Karpinjana do Marede, uživajući u druženju, pogledu na more i jesenskom suncu. A nakon ove avanture svi su navijali na natjecanju djece iz mlađe dobne skupine od tri do pet godina, te onih od šest i sedam godina koja su pokazala biciklističke vještine na kratkoj ruti igrališta Karpinjan, natječući se tko će brže stići na cilj mini staze.

U sjajnoj atmosferi ovog posebnog dana jednako dobro su se zabavljali i mali, i veliki, a iako je događaj imao i natjecateljski karakter, svim sudionicima je bilo najvažnije da provedu ugodnih i nezaboravnih nekoliko sati, obilježenih druženjem, dobrim raspoloženjem, promocijom zdravlja i rekreacije kao i child friendly sadržaja u Novigradu. Zbog toga su svi odreda dobili medalje za sudjelovanje, na čemu im iskreno čestitamo, a onima najbržima iz natjecanja osim medalja su podijeljeni i prigodni promotivni WONDER pokloni.

Dan je zaokružilo druženje uz ručak i piće koji su organizatori pripremili za svu djecu i roditelje.

Trajanje projekta je 24 mjeseca i financiran je u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održiva regija“ iz programa INTERREG ADRION. Budžet Grada Novigrada-Cittanova iznosi 154 330 €, od čega 131 180.67 € iz sredstava programa ADRION.

%d blogeri kao ovaj: