Novosti

Otvoren novi dječji vrtić s jaslicama u Općini Tinjan

U petak 15. listopada svečano je otvoren novi dječji vrtić s jaslicama u Općini Tinjan, vrijedan jedanaest milijuna kuna. Tako je u cijelosti realiziran jedan od važnijih projekata Općine.

Vrtić su otvorili načelnik Općine Tinjan, Goran Hrvatin, i ravnateljica DV Olga Ban Pazin, Vesna Rusijan.

Vrtić i jaslice izgrađeni su na parceli površine 4.357 četvornih metara, pokraj tinjanske škole. Zgrada vrtića se prostire na površini od 720 četvornih metara, i projektirana je po načelima energetske učinkovitosti. Projekt je prilagođen državnom pedagoškom standardu te sadrži prostore za rad tri vrtićke i jedne jasličke skupine. Vrtić trenutno pohađa 66 djece u vrtićkim odjelima i 14 u jaslicama.

– Višegodišnja planiranja, želje i nastojanja da se riješi problematika nedostatka kapaciteta u dječjem vrtiću u Tinjanu, i na taj način poboljša kvaliteta života obitelji s područja Općine Tinjan, napokon su realizirana. Kako nam je upravo to podizanje kvalitete života našeg stanovništva uvijek bio apsolutni prioritet, među brojnim zacrtanim programima i projektima izgradnja novog dječjeg vrtića bio je među najvažnijima. Unatoč pandemiji i svim poteškoćama koje je donijela, iznašli smo sredstva, započeli s gradnjom i uspješno je okončali na vrijeme – poručio je načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin prilikom otvorenja, dodajući da su u novoj zgradi vrtića znatno povećani standardi prostora i opreme, u odnosu na dosadašnje uvjete.

Radovi na zgradi novog vrtića započeli su u ožujku 2020. godine, tvrtka Vladimir Gortan d.d. i tvrtka Domus plus d.o.o. izabrani su za izvođače radova, a tvrtka Singrad d.o.o. vodila je gradilište. Izgradnja je dovršena ovoga proljeća, no zbog situacije s epidemijom svečano otvorenje nije upriličeno u travnju, kada je izgradnja i službeno bila gotova, već je organizirana sada, kada su epidemiološke prilike to dopustile.

– Ovo svečano otvorenje nestrpljivo smo čekali skoro deset godina, zato što u tom periodu nismo uspijevali upisati svu djecu s područja Općine Tinjan u naš područni vrtić. Svi zajedno smo presretni što smo napokon u novom vrtiću koji doista ima velik prostor na raspolaganju. Djeca pohađaju vrtić u četiri skupine, tri vrtićke i jednoj jasličkoj, i valja posebno istaknuti da prvi put u jednoj od općina na području Pazinštine imamo organiziran jaslički program. Sve odgojne skupine su nam pune, pri čemu su vrtićke mješovite, jer njegujemo solidarnost djece različite dobi. Također, ovdje je sada zaposlen i niz novih djelatnika – rekla je tijekom otvorenja vrtića ravnateljica Vesna Rusijan te istaknula da su djeca naša budućnost i najvrjednije ulaganje, i da zato još jednom čestita Općini Tinjan na ovom velikom pomaku.

%d blogeri kao ovaj: