Novosti

Više od tisuću posjetitelja na ispraćaju Stare godine u podne u Novigradu!

Ispraćaj Stare godine, koji se po prvi puta ove godine održao u Novigradu u podne, u izvrsnom je raspoloženju proslavilo više od tisuću posjetitelja.

U 12 sati ispred Sportske dvorane u Novigradu počeli su stizati gosti iz Novigrada i okolice, ali i brojni turisti koji su blagdane odlučili provesti uživajući u ljepotama istarske obale.

Iako se feštalo u pol bijela dana atmosfera je bila na vrhuncu, pa su svi uglas odbrojavali odlazak stare godine. Zajedno s organizatorima u tom je svečanom trenutku pjenušac otvorio novigradski gradonačelnik Anteo Milos te svima zahvalio i čestitao, uz želju da ispraćaj u podne postane tradicija koja će se nastaviti i sljedećih godina.

AnteoMilos_DanijelMakin_VivijanaFakin

Plesalo se i slavilo dalje uz nastup mažoretkinja ViVi Vižinada-Višnjan te malih plesača iz Novigrada u nastupu Kids dance. Veseli zvuci harmonike pokrenuli su sve okupljene kad su harmonikaši Kosirići pronijeli ritam živih melodija probijajući se kroz gužvu. Zagrijanu atmosferu dodatno su usijali Tara & T- band, Gen 74/75 i Shikidudu, a na kraju su oni najveseliji uživali i zabavljali se uz Tu i tamo band.

Tu i tamo band

Proslava je uz dobro raspoloženje imala još jednu važnu svrhu – sakupljao se novac u humanitarnoj akciji udruge Zdravi Novigrad pod nazivom „Zavrti se sa mnom!“. S ponosom i veseljem možemo reći da je prikupljeno ukupno 38.194,80 kuna, na čemu od srca zahvaljujemo svima koji su donirali i na taj način pružili ruku svojim malim sugrađanima.

Udruga ZdraviNovigrad

Riječ je, naime, o akciji kojoj je cilj nabavka igrala za djecu s posebnim potrebama. Ta će igrala biti postavljena u gradske parkove te će biti dostupna svima, a djeci s posebnim potrebama najviše će značiti jer će im omogućiti sigurnu igru i integraciju s vršnjacima. Ovisno o tomu koliko se novca uspije prikupiti, nabavit će se jedno ili više specijaliziranih igrala, poput posebno prilagođenih vrtuljaka ili ljuljački. Akcija traje do sredine ožujka 2018., pa pozivamo ljude dobre volje da i dalje doniraju za ovu hvalevrijednu akciju na broj računa HR 0223800061520000507.

Organizatori su presretni i iznanađeni koliko se veselih i oduševljenih ljudi odlučilo za proslavu u podne, što je svakako najveći motiv da sljedeće godine fešta bude još bolja i bogatija.

A nam je drago da smo pridonijeli promociji ove proslave!

%d blogeri kao ovaj: