Novosti

Trebate li web stranicu za apartman ako vam turisti ionako dolaze?

Iznajmljivanje apartmana postaje sve popularnije “zanimanje u Hrvatskoj”. Procjenjuje se da se danas oko 80.000 kućanstava bavi iznajmljivanjem privatnog smještaja (apartmana, soba, vila, kuća za odmor).

Dolaskom turističke sezone svi se vlasnici apartmana za iznajmljivanje pripremaju za dolazak potencijalnih gostiju, primajući upite, narudžbe i rezervacije, danas uglavnom online putem. To možete učiniti putem nekog od servisa kao što su Airbnb ili Booking.com, no ako želite svoju ponudu predstaviti na reprezentativan način te se pritom kvalitetno predstaviti potencijalnim gostima, svakako ćete htjeti imati i vlastitu web stranicu.

No, mnogi vlasnici apartmana nemaju svoju web stranicu nego se za prezentaciju svojih smještaja oslanjaju na preporuku, stalne goste, ali pitanje je dokle uz stalni rast konkurencije. Neki se pak oslanjaju isključivo na oglašavanje na npr. Bookingu.

Oni koji imaju web-stranicu u puno su boljoj poziciji.
Vlastita web stranica se isplati iz više razoga. Kad imate vlastitu web stranicu putem koje promovirate smještaj, tada imate potpunu kontrolu, odnosno ne može vam se dogoditi da će vam konkurencija podvaliti negativne recenzije kako bi vam srušila rejting. U svakom trenutku imate kontrolu nad svojim sadržajem i vaša web stranica konstantno radi za vas i prodaje vaš smještaj 24 sata na dan.

Kako bi web stranica dobro obavljala svoj posao vrlo je bitno da je dobro i profesionalno izrađena. Što podrazumijeva kvalitetnu izradu web stranice za iznajmljivače?

Najbitnije je da je web stranica jednostavna, pregledna, prilagođena svim uređajima (responsive dizajn), sa što više korisnih informacija o vašem smještaju i mjestu, te na kraju da je optimizirana za tražilice. Web stranica ako je kvalitetno izrađena je dugoročno vrlo jeftina investicija koja donosi mnoštvo direktnih upita gostiju i direktnih rezervacija.

Putem vlastite web stranice možete se istaknuti pred drugim iznajmljivačima koji nemaju vlastitu web-stranicu i to je još jedna opcija kako privući goste.

Ako vas zanima izrada web stranica za vaše apartmane, vile i kuće za odmor, možete nam poslati upit.

%d blogeri kao ovaj: