Novosti

Otvoren “Parenzana Magic-Friendly Centar“ u Tribanu

Povodom dana grada Buja u  utorak 08. rujna 2015. godine, svečano se otvorio “Parenzana Magic-Friendly Centar“ u Tribanu kraj Buja ispred obnovljene zgrade stare škole. PRemium Image pridonio je organizaciji samog događaja te promociji otvaranja centra.

Inspirirani povješću Parenzana trase program otvaranja je upotpunjen iznenađenjem, zajedničkim dolaskom vlaka i biciklista! Ovim zabavnim skečom vrata novog “Parenzana Magic-Friendly Centara“ otvorila je najmlađa biciklistica Tribana. Prisutni su imali priliku uživati i u nastupu klape Rožice iz Marušića te obići uređene prostorije i uz prigodnu zdravicu svečano obilježiti današnje otvaranje. U samim prostorijama mogli su vidjeti izložbu fotografija koja je postavljena za ovu prigodu posvećena upravo Parenzani.

biciklisti

Parenzana Magic-Friendly Centar“ investicija je unutar projekta „Parenzana Magic“, sufinanciran iz Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2007-2013. Za cjelokupni projekt vodećem partneru Istarskoj županiji odobreno je  510 348,70 Eura, a iznos IPA sredstava iznosi 433 796, 85 Eura. Obnovu „Parenzana Magic-Frendly Centara“, poduprijeli su brojni donatori koji su prepoznali važnost   razvoja ponude Istre u želji povećanja biciklističkih, ali ostalih sportskih događanja. Za obnovu zgrade stare škole u centar s prenoćištem za bicikliste financijsku podršku pružili su Istarska Županija, Ministarstvo turizma – Fond za razvoj turizma 2014., te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Parenzana-Friendly Centar u Tribanu osigurava dodatnu komparativnu vrijednost raznim korisnicima koji će koristiti usluge centra pružanjem specifičnih usluga biciklistima i svim ljubiteljima prirode i sporta u cilju razvoja  jedne od najznačajnijih i najljepših biciklističkih trasa Europe.

U projektu, uz vodećeg partnera Istarsku županiju, sudjeluju grad Poreč, grad Buje i Općina Motovun te slovenski partneri Općine Kopar, Piran i Izola, u projektu sudjeluju sa 15 % sufinanciranja ukupne vrijednosti projekta.

%d blogeri kao ovaj: