Novosti

Novigradske udruge primile 10.000 eura donacija prikupljenih na ispraćaju Goodbye 2023

Novigradski DVD Neapolis i Moto klub Pirates udruge su kojima su u petak 01. ožujka u Sportskoj dvorani Novigrad predani donacijski čekovi u ukupnoj vrijednosti 10.000 eura. Od toga je DVD dobio 6000 eura, a MK Pirates 4000 eura.

Donacijske čekove je predao gradonačelnik Grada Novigrada – Cittanova Anteo Milos zajedno s direktoricom TZ-a Grada Novigrada – Cittanova Vesnom Ferenac, a primili su ih predsjednik DVD-a Neapolis Valmi Fabris i predsjednik MK Pirates Andrija Đukes. Riječ je o novcu koji je prikupljen prodajom plavih kapica, srećki za lutriju, te hrane i pića na štandovima na ispraćaju stare godine Goodbye 2023 upriličenom upravo ispred sportske dvorane u Novigradu.

Novigradsko Silvestrovo Goodbye 2023 događaj je koji je bio osmišljen tako da osim odlične zabave ima u sebi i humanitarnu notu kroz koju se naglasak stavlja na donaciju za dobrobit zajednice. Novac se ciljano prikupljao kako bi udruge zahvaljujući njemu mogle poboljšati svoj rad te nabaviti opremu koja će biti od pomoći cijeloj novigradskoj zajednici.

MK Pirates planira od donacije kupiti komplete pivskih stolova i stolica koji će koristiti na ljetnim i zimskim druženjima motociklista u klubskim prostorima u Kastaniji, a budući je taj gradski prostor na raspolaganju za brojna događanja novigradskih udruga, opremu će moći koristiti i ostale udruge prilikom organizacije raznih utrka i druženja Novigrađana.

DVD Neapolis od doniranog novca kupio je opremu koja im je nedostajala za bolji i sigurniji rad na intervencijama spašavanja na cestama. Konkretno, radi se o setu za stabilizaciju vozila, kompletu zaštitnih navlaka za zračne jastuke, uređaju za pomicanje vozila od kojih svaki ima nosivost 750 kilograma, rezaču stakla Glasa Master, prekrivačima za zaštitu od oštrih rubova te velikoj motornoj pili.

Goodbye 2023 bilo je do sada najposjećenije izdanje novigradskog ispraćaja stare godine, a zajednička pozitivna energija brojnih sudionika i organizatora, omogućila je svim Novigrađanima i gostima odličnu zabavu s humanitarnom porukom. Zato se još jednom zahvaljujemo svim vrijednim volonterima i tvrtkama koje su sudjelovale u organizaciji ili podršci ovoj tradicionalnoj novigradskoj fešti: pekari Stela, tvrtki Medil, Pelagius, Červar, konobi Sterle, mesnici Epulon, restoranu „Amfora”, restoranu „San Benedetto”, konobi „Nino”, restoranu „Tri Palme”, novigradskim vinarima, beauty salonu „Divna”, frizerskom salonu „Suzi”, wellness centru Aminess Maestral hotel, Funbox Bandu i Tu i Tamo Bandu. Zahvaljujemo se organizatorima i pokroviteljima ovog događanja koje je zajedničkim trudom postalo najomiljeniji i nezaobilazan način ispraćaja stare godine: DVD-CVVF Neapolis Novigrad-Cittanova, Zdravi Novigrad – Cittanova sana, MK Pirates, Udruga za stare i mlade Dajla – Novigrad, Društvo gljivara Bujšine – Boletus, Društvo Naša djeca “Novigrad-Cittanova”, Atelier Agata – Novigrad, PRemium Image, Turistička zajednica Općine Brtonigla, Sportska Dvorana Novigrad, Grad Novigrad – Cittanova i Turistička zajednica Grada Novigrad – Cittanova.

%d blogeri kao ovaj: