Novosti

Autohtoni proizvodi kaštelirskog kraja nose oznaku kvalitete “Original Kaštelir-Labinci”

Proizvodi lokalnih OPG-ova koje nudi kaštelirska Butiga već su sad prepoznatljivi po svojoj vrhunskoj kvaliteti, a svi odreda nose oznaku kvalitete “Original Kaštelir-Labinci”. To je dodatna potvrda da ste kupili vrhunske proizvode kaštelirskog kraja u kojima su sjedinjene najbolje kvalitete i specifičnosti.

Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci za ovu se svrhu prijavila na natječaj Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, i za taj projekt naziva “Unaprjeđenje turističke ponude dodjelom oznake kvalitete poljoprivrednih oznaka” TZ-u Kaštelir-Labinci odobreno je 4264,31 eura. Zahvaljujući tom novcu napravljen je prepoznatljivi znak koji će se stavljati na sve proizvode autohtono nastale na području Kaštelira i Labinaca, koji se u ovom trenutku prodaju u Butigi. Već su dosad napravljene naljepnice, škartoc s oznakom, selotejp trake, papir za zamotavanje, kutije i vizit karte. Za dizajn oznake zaslužan je MAKE Creative Design Studio, a naziv je osmislila agencija Premium Image.

Butiga je, kao što je već poznato, rezultat zajedničke suradnje Općine Kaštelir-Labinci, Turističke zajednice Općine Kaštelir-Labinci i Poljoprivredne udruge Vitis. Ona je, među ostalim, pravi primjer kako treba izgledati produkt održivog, ruralnog turizma i osmišljena je kao snažna podrška proizvođačima s područja Kaštelira i Labinaca. Uređena u zgradi nekadašnje autobusne čekaonice postala je unikatan primjer prodavaonice koja posjetiteljima nudi domaće, lokalne delicije na jednom mjestu i tijekom cijele godine. Projekt osmišljavanja oznake kvalitete “Original Kaštelir-Labinci” logičan je slijed razvoja i napretka projekata u ovoj ruralnoj zajednici i turizma na tom području, tim više što su Kaštelir-Labinci uvršteni u mrežu Najbolja turistička sela svijeta prema UNWTO-u.

 

 

%d blogeri kao ovaj: