Novosti

Novigrad pjesmom, plesom i humanim djelima ispratio 2019. godinu

Obilje dobre glazbe, pića i hrane jučer je okupilo mnoštvo ljudi iz Novigrada i okolice na proslavi ispred Sportske dvorane u Novigradu gdje se plesalo i pjevalo uz razne domaće bendove.

I vrijeme je bilo na našoj strani, pa su raspoloženi posjetitelji feštali i uživali u lijepom, sunčanom danu. Proslava je počela u dvanaest sati s dječjim programom, uz sjajnog DJ Tommy iz Rijeke koji je zagrijao atmosferu uz maštovitu animaciju i veselu muziku.

Nakon DJ na sceni su se izmjenjivali domaći bendovi, malo bluesa uz Hele&Hutch, pa se zabava nastavila uz Pop Gunz, dečki na harmonikama „Kosirići „ dodatno su rasplesali sve generacije, a za kraj 2019., Tri kralja iz Rijeke.

Usput su posjetitelji guštali u kuhanom vinu, kobasicama, ombolu, kiselom kupusu, gljivarskom kotliću i maneštri.

Uslijedila je tombola u kojoj su srećke izvlačile volonterke Zdravog Novigrada, a podijeljene su 24 nagrade. Ispraćaj stare 2019. godine obilježen je odbrojavanjem u 17 sati i novogodišnjom čestitkom organizatora te gradonačelnika Novigrada Antea Milosa i direktorica Turističke zajednice Vesne Ferenac, uz erupciju dobrog raspoloženja, vatromet i prigodni pjenušac.

”I ove godine dali smo blagdanima i dočeku nove godine humanitarni karakter, pa su se prikupljale donacije sugrađanku Branku koja boluje od mišićne distrofije i male gimnastičare iz Novigrada. Hvala svima koji su se kupnjom plavih kapica i srećki, kao i svojim donacijama, uključili u pomoć.

I baš u skladu s karakteristikama ovog jedinstvenog dočeka, u kojem su se isticali zajedništvo, radost, odlična zabava i humanost, svima želimo da im ove vrijednosti obilježe i 2020. godinu, koja nam donosi nova iznenađenja i izazove. Neka vam je sretna Nova godina, sa željom za obilje uspjeha i napretka na svim poljima.

Organizatori se također zahvaljuju svim volonterima i članovima udruga DVD Neapolis, udruga Zdravi Novigrad, MK Pirates, DND Novigrad-Cittanova, Udruga za stare i mlade Dajla-Novigrad, novigradska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Društvo gljivara Bujštine Boletus, Premium Image, Sportska dvorana Novigrad, Grad Novigrad-Cittanova, te TZG Novigrada-Cittanova na sudjelovanju i podršci.

%d blogeri kao ovaj: