Novosti

ISAP u Tinjanu od petka do nedjelje posjetilo više od 20 tisuća ljudi

U sjajnoj atmosferi proteklog je vikenda od 14. do 16. listopada održan do sad najsadržajniji Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu koji je posjetilo više od 20 tisuća ljudi, a narezano je više tona pršuta!

Agencija Premiu Image i ove godine je bila zadužena za promociju događaja, društvene mreže, zakup medija i grafički dizajn te pripremu svih materijala za tisak.

Oduševljeni posjetitelji uživali su kušajući najbolje pršute iz Italije, Austrije, Mađarske, Španjolske i Crne Gore te raznih dijelova Hrvatske, a svaki od njih imao je svoje specifičnosti i jedinstvene karakteristike, s obzirom na porijeklo i način proizvodnje. Na sajmu se predstavilo četrdesetak izlagača, od toga trideset pršutara, pa su osim ove jedinstvene delicije svi imali priliku probati i najbolja vina te razne druge domaće proizvode.

Šampion sajma postao je istarski pršut Pisinium koji je osvojio najviše bodova na stručnom ocjenjivanju, a ujedno je i šampion u kategoriji istarskog pršuta.

Na ocjenjivanju stručnog žirija našlo se 29 pršuta iz cijele Hrvatske, te iz Italije, Španjolske i Crne Gore. Prema osvojenim bodovima dodijeljeno je sedam zlatnih medalja, 11 srebrnih i 8 brončanih. Za šampionski naslov u pojedinoj kategoriji bilo je potrebno da se u toj kategoriji natječu najmanje tri pršuta te da kandidat za šampion osvoji zlatnu medalju, pa je tako osim istarskog ovaj put proglašen još samo jedan šampion: pršut tvrtke Mrki (Pakovo Selo kraj Drniša) i to u kategoriji dimljenog pršuta. Tijekom sajma održane su i vođene degustacije kroz koje su posjetitelji mogli kušati pršute i naučiti kako ih sljubiti s vrhunskim vinima Angelini iz Pazina te In Sylvis iz Svetog Petra u Šumi.

Manifestaciju je dodatno upotpunio i bogat prateći program – edukativni, sportsko- rekreacijski, kulturni i zabavni. U edukativnom dijelu poduzetnici su imali priliku sudjelovati na edukaciji o pripremi za završni obračun i poreznim novinama koju je vodila Đurđica Mostarčić, a edukaciju su organizirali Udruženje obrtnika Pazin i Općina Tinjan. Također, održana je i panel diskusija koju su zajednički organizirali Razvojna agencija Srce Istre i Općina Tinjan, u sklopu provedbe Startup village projekta i Internacionalnog sajma pršuta ISAP 2022. Tema je bila “Što lokalni poduzetnici i digitalni nomadi mogu zajedno?”.

Sportsko-rekreativni dio obilježila su zanimljiva događanja poput noćnog pješačenja Lidvinina priča na kojem je sudjelovalo 200 hodača, utrke ISAP RUN, Rekreativne biciklijade ISAP 2022 koju je odvozilo oko 130 biciklista te do posljednjeg mjesta popunjeni ISAP quad tour Tinjan, a posjetitelji su mogli pogledati i pljočkanje po starinski te gađanje glinenih golubova. Za cijelo vrijeme trajanja sajma pod stručnim vodstvom u Kući istarskog pršuta mogla se obići izložba Vittorio Depiera – ljudi i mjesta na prijelazu stoljeća. Sva tri dana sajma posjetitelji su se zabavljali uz iznimno bogati glazbeni i koncertni program.

Tako je 14. izdanje ISAP-a pokazalo da ova nadaleko poznata manifestacija sa svakom novom godinom održavanja podiže razinu kvalitete i bogatstvo ponude te predstavlja jedan od najznačajnijih evenata u Istri van ljetne sezone.

Albumi:

Petak, 14.10. , Petak, 14.10. 

Subota, 15.10. 

Nedjelja, 16.10.

%d blogeri kao ovaj: