Novosti

Završila humanitarna akcija “Svi za Nina”

Završila je humanitarna akcija „Svi za Nina” u Novigradu! U tri mjeseca prikupljeno je 167.000 kuna!


Premium Image agencija je pro bono pružila usluge odnosa s javnošću, promocije u medijima te na društvenim mrežama tijekom cijele kampanje.

Humanitarna akcija Svi za Nina trajala je tri mjeseca u razdoblju od 10.04.2018. do 10.07.2018., u sklopu akcije organiziralo se nekoliko aktivnosti gdje se prikupljala pomoć za Nina Baletića iz Novigrada. Prikupljeno je ukupno 168.488,17 kuna koji će pokriti troškove za liječenje Ninove bolesti, lijekove i pomagala, fizioterapeute, masaže i adekvatne terapije. Trenutno se pregovara oko mogućnosti eksperimentalnog liječenja u inozemstvu.

Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i obilnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.

Ovom akcijom organizatori, Ninovi prijatelji okupili su se kako bi se prikupio novac za njegovo liječenje. U tri mjeseca kroz različite aktivnosti i događanja; 11.04.2018. utakmica kupa Istre između NK Dajla i NK Novigrad; 13.04.2018. utakmica RK Novigrad – RK Pećine 2; 14.04.2018. i 15.04.2018. košarkaški turnir u organizaciji KK Novigrad; 21.04.2018. Humanitarna akcija ispred sportske dvorane – No problem band, Vervet, Grapevine babies, Cirkus, DJ DeJviD, DJ Ileana, odbojkaški turnir, rukometna utakmica Minići Novigrad, nastup plesnih grupa „Sunshine“ i „Top stars“, dječje igre; 30.05.2018. World Challenge Day Novigrad – Febra i Sharps; 02.06.2018. Malonogometni turnir u organizaciji MNK Novigrad; 08.06.2018. Završna priredba DV Tičići; 30.06.2018. Parkfest Novigrad, okupili su se brojni volonteri, sportski klubovi, glazbenici, različite organizacije iz Novigrada te pojedinici koji su pokazali da Novigrad i okolica imaju veliko srce, ono pravo humanitarno!

Danas je upriličen prijem kod gradonačelnika Novigrada, Antea Milosa gdje se gradonačelnik zahvalio svim pokretačima i volonterima ove akcije. Akcija je nadmasila sva ocekivanja, a Nino i njegova obitelj ne nalaze rijeci kojima bi pokazali koliko su zahvalni i sretni zbog donacije.

Cijela humaniatrna akcija mogla se pratiti na Facebook stranici „Svi za Nina” gdje možete pogledati na koji način i kako su se Novigrad i okolna mjesta, brojni građani, volonteri, tvrtke i pojedinici pridružili i pomogli prikupiti ovaj nevjerojatan iznos.

 

%d blogeri kao ovaj: