Novosti

Promocija – Novigradsko proljeće 2019

U subotu, 6. travnja svečano je otvorena 44. Škola dječjeg stvaralaštva Republike Hrvatske i 30. „Novigradsko proljeće“, koje se ove godine održava od 6. do 13. travnja u OŠ-SE RIVARELA i TOŠ-SEI, Novigrad – Cittanova. Ovogodišnja tema svih radionica u sedmodnevnom radu je SVJETLO, a razrađuje se izražajnim sredstvima karakterističnim za pojedino kreativno područje: riječ, zvuk, sliku i pokret.

U osnovnoj školi u istarskom Novigradu 320 učenika iz čitave Hrvatske pod vodstvom 40 mentora oduševljeno razvija svoje umjetničke i literarne potencijale. Slikaju, modeliraju, stvaraju likovnu scenografiju, skladaju, uče sve o glazbenim aranžmanima, ali i o glazbenoj i filmskoj produkciji, internet novinarstvu…
Sve se to događa unutar radionica na Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće koja postoji već više od 30 godina, a osnovni zadatak joj je, ono što obrazovanje ne čini sustavno – omogućiti nadarenima da u sebi prepoznaju talent, ali im uliti i dozu hrabrosti da neki vid umjetničkog stvaralaštva odaberu jednoga dana kao životnu profesiju te ostvare svoje snove. A djeca to itekako prepoznaju.

Krajnji cilj „Novigradskog proljeća” je omogućiti djeci da prepoznaju svoje talente iz jezičnog ili umjetničkog područja te da kroz to prepoznavanje ostvare svoje najveće potencijale, a jednoga dana i svoje snove.

Drago nam je da je Premium image podržao ovaj hvalevrijedan projekt u njegovoj promociji.

%d blogeri kao ovaj: