Novosti

Promocija izložbe “Plavi svijet” i “Tajne podzemlja”

Zadovoljstvo nam je bilo podržati promociju izložbe “Plavi svijet” i “Tajne podzemlja”, autora Damir Zurub, predsjednika Ronilački Klub RONITI SE MORA!

U galeriji Foto kluba Zagreb otvorena je prva samostalna izložba 80-tak fotografija pod nazivom “Plavi svijet” i “Tajne podzemlja” autora Damira Zuruba, koji je inače instruktor ronjenja i podvodne fotografije, podvodni snimatelj i fotograf, speleoronilac, član i kapetan reprezentacije Hrvatske u podvodnoj fotografiji.

Riječ je o autoru koji svojim fotografijama bilježi raznolikost života koji se može naći u morskim i riječnim dubinama te spelološkim okruženjima. Raznobojna i raznolika bića, te neizbježni tragovi i ostaci ljudske civilizacije motivi su njegovih fotografija.

„Naše oči ocrtavaju svaki dio mora i u njima se vidi ljubav prema ovom našem podvodnom svijetu. Ronjenje i podvodna fotografija moj su život, more je postalo moja svakodnevnica. Strast i ronjenje je za mene više od života. Kada ronimo mi putujemo, putevima koji imaju srca, hvala Vam što ste podržali u ovako velikom broju moju izložbu i ispunili mi srce“ – kazao je autor izložbe Damir Zuruba.

Damir Zurub je osvajač zlatne plakete Libanonskog ronilačkog saveza za uspjehe na svjetskom kupu u podvodnoj fotografiji u Libanonu 2012; brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Portugalu 2014. Trostruki je osvajač državnog prvenstva i dvostruki kupa Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Na raznim domaćim i internacionalnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji osvojio je ukupno 53 medalje i razna odličja, te druge nagrade.

Više nego odličan razlog za posjetiti ovu zanimljivu izložbu.

%d blogeri kao ovaj: