Novosti

Parenzana u Vižinadi privukla tisuću rekreativaca

I ove godine bili smo zaduženi za promociju rekreatvnog biciklističkog maratona Parenzana u Vižinadi.

Od Batisteline šterne u srcu Vižinade, pa prema Tičanu, Karojbi, Motovunu i Istarskim toplicama, te preko Livada i Ponte Portona natrag na mjesto starta – tako je u nedjelju izgledala 46,7 kilometara duga trasa rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana koja je okupila tisuću sudionika, zaljubljenika u biciklizam i hodanje. Bio je to 24. po redu rekreativni biciklistički maraton Parenzana kojeg dobro poznaju svi ljubitelji rekreativnih aktivnosti u slikovitoj istarskoj prirodi, pa se nakon cijele trase na početnu točku u Vižinadu vratilo čak 475 biciklista iz raznih krajeva Istre i Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke te Bosne i Hercegovine. Posljednja dionica od Ponte Portona do Vižinade bila je otvorena za natjecanje.  Pješaci, njih 441, hodali su deset kilometara, a na tom su se putu odlično zabavili i okrijepili kod lokalnih vinara i maslinara. Njihova trasa obuhvatila je dio Parenzane te pješačke staze u okolici Vižinade.

Okupile su se na ovom događanju cijele obitelji i sudionici svih životnih dobi koji su kroz sport i rekreaciju uživali u prvim danima jeseni i slikama istarskog kraja.

Ovaj poznati biciklistički maraton omiljen je među rekreativcima i predstavlja ne samo promociju sporta, već i turizma u periodu kada završi ljetna turistička sezona. Mnogi vole baš jesenski dio godine za odmor i rekreaciju na Istarskom poluotoku, pa je biciklistički maraton Parenzana događanje koje uvijek iznova prepozna veliki broj ljudi iz brojnih zemalja. Osim toga, maraton je idealna prilika da se prođe putevima povijesti i nekadašnjom uskotračnom prugom koja je godinama žiteljima Istre značila život.

Uz Turističku zajednicu Općine Vižinade, rekreativni maraton “Parenzana” organizirao je Biciklistički klub “Parenzana” iz Vižinade, a kako bi sve proteklo u najboljem redu, brinulo se šezdesetak volontera i volonterki iz Vižinade.

 

%d blogeri kao ovaj: