Novosti

Završen festival pun okusa i tradicije

Goran Hrvatin, načelnik općine Tinjan, organizatora Ljetnog festivala pršuta zadovoljan je brojem posjetitelja, ali i brojem izlagača na ovoj manifestaciji. Tijekom dva dana puno je posjetitelja Ljetnog festivala istarskog pršuta uživalo u okusima i mirisima pršuta, kao glavne zvijezde festivala, ali uživali su i u okusima brojnih drugih mirisnih delicija koje su se nudile.

Tijekom dva dana, ili bolje rečeno tijekom dvije večeri koliko je Ljetni festival istarskog pršuta trajao 12 je proizvođača izložilo trud svojih ruku. Bili su to istarski pršutari Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul, posjetiteljima su svoje proizvode ponudili  i proizvođači iz Slavonije, Dalmacije, Slovenije i Španjolske. Simpatično je bilo vidjeti i prijateljstvo domaćih pršutara sa gostima, pršutari iz Španjolske koji nude pršut od crne svinje koji bitno duže sazrijeva od naših, već su u Tinjanu kao doma, a rado svoje istarske domaćine ugoste i u Španjolskoj. Slavonci i Dalmatinci, kao i Slovenci također su već cijeli niz puta boravili u Tinjanu. Budući da svi rade složen posao koji podrazumijeva ne samo proizvodnju pršuta već i njegovu distribuciju i prodaju rado razmjenjuju svoja iskustva. Poznato je već da zahvaljujući turizmu istarski pršutari nemaju problema s prodajom, ali manifestacija poput Ljetnog festivala pršuta i dodatna promocija svima je dobrodošla. Dobrodošla je i općini Tinjan koja je svoj brand gradila kao Općina istarskog pršuta a po kojem je prepoznatljiva u Hrvatskoj i diljem Europe. Prepoznatljiva je i po organizaciji brojnih drugih manifestacija, pa izlagači rado dolaze u Tinjan i predstavljaju svoje proizvode, što je bilo i ovoga puta.

Festival istarskog pršuta puno je više od običnog sajma, mjesto je to na kojem svatko može pronaći nešto za sebe, mjesto je to puno okusa, ali i tradicije.

I zapravo vjerujemo da su posjetitelji Ljetnog festivala istarskog pršuta uživali i dobro se zabavili  i na večernjim koncertima. Na njima su nastupali Alfa Time Band i 2BMB band,  te Vigor i Etaloni band.

Agencija Premium image vodila je društvene mreže i on line oglašavanje eventa Ljetni sajam Istarskog pršuta,

Foto: Sebastijan Skoko

%d blogeri kao ovaj: